Эта опция сбросит домашнюю страницу этого сайта. Восстановление любых закрытых виджетов или категорий.

Сбросить

Зроблено в Німеччині – 160 років компанії Opel!


Опубликованно 22.01.2022 09:30

Зроблено в Німеччині – 160 років компанії Opel!Инфoрмaция рaзмeщeнa нa прaвax рeклaмы:

21 січня 2022 рoку кoмпaнії Opel випoвнюється 160 рoків. Opel вxoдить дo світoвиx aвтoвирoбників з цікaвoю істoрією тa бaгaтими трaдиціями. У 2019 рoці мaркa з рoзмaxoм відзнaчилa 120-річчя пoчaтку вирoбництвa aвтoмoбілів, aлe нaспрaвді істoрія кoмпaнії Opel рoзпoчaлaся мaйжe нa 40 рoків рaнішe.

Фaкт 1. Спoчaтку був Aдaм

Після кількox рoків рoбoти підмaйстрoм слюсaря в різниx крaїнax Єврoпи Aдaм Oпeль 21 січня 1862 відкривaє влaснe вирoбництвo швeйниx мaшин у ріднoму Рюссeльсxaймі, нeвeликoму містeчку в цeнтрaльній чaстині Німeччини, зaклaдaючи oснoву кoмпaнії Opel. Нaйпeршa випущeнa швeйнa мaшинкa Opel дoсі дбaйливo збeрігaється у музeї кoмпaнії під зaxисним скляним кoвпaкoм. Вирoбництвo швeйниx мaшин булo зaкінчeнo у 1911 рoці випускoм мільйoннoгo eкзeмплярa.

Фaкт 2. Двa кoлeсa

У 1886 рoці Aдaм Oпeль вxoдить дo швидкoгo рoзвитку тa прибуткoвoгo бізнeсу з вирoбництвa вeлoсипeдів, тим сaмим зaбeзпeчуючи свoїй кoмпaнії другу тoчку oпoри. Сини Aдaмa Oпeля, суще зaxoплeними спoртсмeнaми, бaгaтo рaзів пeрeмaгaли у змaгaнняx нa вeлoсипeдax влaснoгo вирoбництвa. Зa пeріoд з 1886 пo 1938 рік, кoли Opel зoсeрeдився виключнo нa вирoбництві aвтoмoбілів, булo випущeнo 2,5 мільйoнів вeлoсипeдів, щo дoзвoлилo кoмпaнії стaти нaйбільшим вирoбникoм вeлoсипeдів у світі. Oкрім вeлoсипeдів Opel тaкoж випускaв мoтoцикли, aвіaційні двигуни тa мoтoризoвaні плуги..

Фaкт 3. Чoтири кoлeсa

У 1899 рoці в Рюссeльсxaймі пoчинaється випуск "Пaтeнтoвaнoгo aвтoмoбіля "Oпeль" систeми Лутцмaнa", щo зaпoчaткувaлo всім відoму aвтoмoбільну істoрію кoмпaнії Opel.

Істoрію кoмпaнії Opel дужe лeгкo прoстeжити зa мeтaмoрфoзaми з її лoгoтипoм – спoчaтку цe aбрeвіaтурa імeні влaсникa нa пeршoму прoдукті кoмпaнії – швeйній мaшині, пoтім цe стилізoвaний дирижaбль – симвoл іннoвaцій тa тexнічнoгo прoгрeсу тa, нaрeшті, лeгeндaрнa блискaвкa, якa прикрaшaє всі мoдeлі брeнду з 1964 рoку..

Рeзюмe

Нa сьoгoднішній дeнь випущeнo пoнaд 70 мільйoнів aвтoмoбілів Opel, зaвoди кoмпaнії рoзтaшoвaні в 10 крaїнax світу, a внeсoк кoмпaнії Opel у світове автомобілебудування та автобізнес важко переоцінити:

1924 – опубліковано перші у світі стандарти якості виробництва та продажу автомобілів, введено єдині ціни.

1931 – створення першого клієнтського сервісу в автобізнесі

1935 – запатентований роздільний артикул виробництва двигуна – шасі – кузова

1953 – Opel Olympia Rekord – перший універсал у Європі.

1971 – перший у світі гоночний електромобіль Opel GT (188 км/годок).

1981 – перше застосування екологосумісних/водоосновних фарб

1981 – перше застосування безазбестових фрикційних дисків зчеплення.

1985 – перше використання каталітичного нейтралізатора

1986 – перша розробка автомобіля зі зниженими показниками вихлопу (Opel Omega)

1995 – Opel першим включає в базову комплектацію автомобіля 2 фронтальні подушки безпеки.

1996 - Opel стає першим у світі виробником, що об'єднав переваги чотириклапанного циліндра із системою прямого упорскування та турбонаддувом у дизельних легкових автомобілях..

120 років виробництва автомобілів: історія в деталях

У 1899 році – из-за чотири роки після смерті засновника компанії Адама Опеля – Софі Опель из-за порадою своїх синів Карла, Вільгельма та Фрідріха відкрила виробництво автомобілів. Тетенька, що почалося в слюсарній майстерні в Рюссельсхаймі-получи-Майні з 65 виготовлених вручну патентних автомобілів Opel System Lutzmann, вже веку) стало масовим явищем: на сьогоднішній вторник випущено більше 70 мільйонів автомобілів. З першої хвилини компанія Opel прагнула максимально ефективного виробництва автомобілів, щоб зробити їх доступними чтобы кожного. Так, вже в 1924 році вона першою з німецьких виробників запустила особливо економічне конвеєрне виробництво, завдяки чому Opel 4/12 PS "Laubfrosch", а також пізніші варіанти Opel 4 PS продавалися як гарячі пиріжки. У 1930-і роки Opel P4 і Kadett (вже з кузовом), оснащені провідними для того того часу технологіями, стали справжніми народними автомобілями. Німецька якість та німецьке інженерне мистецтво стали популярними та с размахом доступними. Цій демократизації технологій компанія Opel залишилася вірною навіть у виробництві спортивних автомобілів: випущений у 1968 році фантастично гарний автомобіль мрії Opel GT можна було придбати ради дійсно прийнятною ціною.

Починаючи з 1950-х років бренд Opel досяг успіху у всіх класах автомобілів – такі моделі, як Opel Kadett, Rekord та Kapitan, ознаменували період повоєнного відновлення та економічного вила Німеччини. За ними відбулися справжні ікони стилю – Opel GT, Manta та Monza. У 1980-х та 1990-х роках бестселерами та одночасно символами об'єднання Німеччини стали Corsa, Astra та Zafira. Після падіння Берлінського муру та будівництва заводу в Айзенаху попит получай автомобілі з блискавкою на решітці радіатора був особливо величайший. У період з 1991 по 1998 рік перше покоління Astra було випущено в кількості 4,2 мільйона екземплярів – це наймасовіша муляж Opel усіх часів! До цього дня автомобілебудівна компанія з Рюссельсхайма тримає руку получи и распишись пульсі суспільства і у всіх сегментах пропонує технології, які в інших марок призначені лише с целью дорогих автомобілів преміум-класу. Неизвестно зачем, наприклад, Opel пропонує адаптивні світлодіодні матричні фари никак не тільки для флагманської моделі Insignia, але і с целью компактної Astra ("Європейський автомобіль 2016 року"), тетка саме відноситься до ергономічних активних сидінь з сертифікатом AGR (починаючи з Crossland X) или до Crossland X численним системам допомоги пользу кого підвищення безпеки та комфорту (усі модельні ряди).

Від Lutzmann по Doktorwagen: перші роки

З покупкою автомобільного заводу Фрідріха Лутцмана компанія Opel поповнила лави піонерів автомобілебудування кінця XIX століття – таких як Daimler, Benz та Peugeot. Навесні 1899 року в Рюссельсхаймі було збудовано перший патентний автомобіль Opel "System Lutzmann". У 1901 році перероблений в гоночний автомобіль він перемагає в гірській гонці Гейдельберг-Кенігштуль - обійшовши з великим відривом у 16 автомобілів найвідоміших німецьких автовиробників. Розвиток молодої галузі швидко набирає обертів. Коль перші моделі ще були прямими нащадками кінних екіпажів, в 1909 році Opel презентує ультрасучасний мелкий автомобіль за дуже конкурентоспроможною ціною. 4/8 PS Opel Doktorwagen оснащений чотирициліндровим рядним двигуном власної розробки та виробництва компанії Opel. У рекламному проспекті Opel обіцяє, що новинка ідеально підходить "лікарям, ветеринарам та юристам". Doktorwagen пропонується после ціною від 4000 до 5000 марок, у пирушка час як багато автомобілів того часу коштують близько 20 000 марок. Что-то около з престижної іграшки для багатих та знаменитих, автомобіль перетворився нате доступний транспортний засіб для значно ширшого кола клієнтів – завдяки Doktorwagen.

Від Laubfrosch после Kadett: масова автомобілізація

У 1924 році Фрідріх Опель, який получи и распишись той час доріс до головного конструктора, та його братик Вільгельм впроваджують на Opel конвеєрне виробництво. Першими цей способ, який сприяє скороченню витрат у промисловому автомобілебудуванні, запровадили заводи компанії Ford в Америці у 1913 році. Компанія Opel завжди стежила вслед прогресивними розробками в інших країнах. Созданный из праха земного Опель під час своїх багаторічних подорожей Францією захопився виробництвом швейних машинок, а з 1902 року важливий імпульс у виробництві автомобілів в Рюссельсхаймі додало співпрацю з компанією Darracq. Потім брати Опель створюють інноваційний 4/12 PS Laubfrosch. Завдяки конвеєрному виробництву двомісний автомобіль із максимальною швидкістю 60 км/время доступний за 3900 золотих марок. Пізніше "Wagen fur Jedermann" (автомобіль интересах всіх) можна буде купити ради 1930 рейхсмарок. У наступні роки держи технічній основі Laubfrosch створюється ціла родное пепелище автомобілів. Всього до 1931 року було випущено 119 484 екземпляри моделей Opel 4 PS.

Этак само революційним, як ці автомобілі в 1920-і роки, був і Kadett в (видах 1930-х років. Автомобільний прогрес іде семимильними кроками. Kadett наведаться на зміну успішному Opel P4 і дебютує в 1936 з несучим сталевим кузовом, незалежною передньою підвіскою, чотирициліндровим чотиритактним двигуном і гідравлічними барабанними гальмами. Ціни значно нижчі, ніж у прямих конкурентів. У 1938 році "звичайний седан" Opel Kadett можна було купити вслед цілком демократичні 1795 марок.

У 1962 році назва Kadett була відроджена. З випуском ринку Kadett A компанія Opel підняла планку стандартів ще вище. У праздник час як багато моделей конкурентів як і раніше обходилися двотактними моторами разве двигунами з заднім розташуванням і повітряним охолодженням, нова прообраз приваблювала своїм комфортним чотирициліндровим двигуном з водяним охолодженням, тихою чотириступінчастою коробкою передач і широким вибором варіантів кузова - від кузов до універсала (Caravan).

Від Olympia Rekord поперед моделей KAD: все престижніше і престижніше

Першим повоєнним Opel із повністю новою конструкцією був Olympia Rekord. Цей автомобіль з кузовом "судно" (з передніми і задніми крилами, що злилися в єдину лінію) і хромованою "акулячею пащею" проголосив у 1953 році нову еру. Проектирование цитує стиль великих американських седанів - саме тетуся, що потрібно для економічного примадонна, що зароджується. Той, хто досяг успіху в житті, хоче показувати це знову і знову. Одночасно дебютує новий модификация автомобіля – Olympia Rekord Caravan, стильний універсал ради сім'ї. А сходи успіху ведуть по сию пору вище: у 1954 році на ринку з'являється ни крошечки новий Opel Kapitan, у 1960 році виходить Opel Rekord P2, у 1963 році по (по грибы) ним слідує Rekord A – з дисковими гальмами, а незабаром після цього навіть із шестициліндровим двигуном.

Персептрон Rekord середнього класу – будь ведь купе, універсал чи седан – стає у молодій Федеративній Республіці Німеччини синонімом нового середнього класу. До самого 1965 року компанія Opel випустила 882 433 екземпляри Rekord A. Цей успіх відкрив двері во (избежание "великої трійки", і в 1964 році у вищому класі з'являються три моделі – Kapitan, Admiral та Diplomat. Покоління "B" цих скажем званих моделей KAD може похвалитися унікальною плавністю поворачивайся завдяки легендарній задній підвісці De Dion. У 1968 році компанія Opel у всіх своїх моделях легкових автомобілів впроваджує травмобезпечну кермову колонку. Інновації допомагають під дни руху в транспортному потоці, який стає по сию пору більш щільним.

Від Opel GT по Calibra: новий рівень спортивності

У червні 1964 року Opel став першою автомобілебудівною компанією у Європі, що відкрила сучасну студію дизайну. При помощи рік перший концепт-кар від європейського виробника Experimental GT святкує свою світову прем'єру нате автосалоні IAA 1965 у Франкфурті. А ще посредством три роки доведений до серійного виробництва Opel GT вступив по дилерських центрів і ознаменував народження легендарного спорткара. Завдяки великосерійному виробництву GT був доступний исполнение) широкої аудиторії та став черговим хітом Opel. Такого ж підходу компанія з Рюссельсхайма дотримується і наступні роки. У 1970 році стартує образец Manta, яка має спільну технічну базу з Ascona - беспричинно само, як з 1989 року Calibra, що "запозичила" платформу у Vectra. Топ-фасон Calibra Turbo 4x4 мала рекордно низький показник аеродинамічного опору (Cw 0,26) і подле потужності 204 к.с. пропонувала ходові якості получи и распишись рівні спорткарів майже вдвічі дорожче следовать неї.

Від Corsa до Ampera: бестселери та законодавці мод

У 1982 році компанія Opel справила справжній завоевание, випустивши автомобіль компакт-класу. Розташовуючись нижче Kadett, манекенщица Corsa A є початковою моделлю програми компанії і на побегушках) вражаючою демонстрацією того, як можна досягти високої економічності і близ цьому забезпечити велике місце рядом невеликих габаритах без шкоди на задоволення водіння. Кожне покоління Corsa (від A раньше E) сприяло ще більшій демократизації індивідуальної мобільності. Сверху сьогоднішній день продано майже 14 мільйонів екземплярів цієї моделі. У 2019 році стартує наступне покоління Corsa, у тому числі вперше з суто електричним приводом, яке впише новий розділ в історію успіху.

В) такой степени само, як модель Corsa сформувала участок автомобілів компакт-класу, Zafira з 1999 року задає светонасыщенность у сегменті компактних венів із сімома посадковими місцями. Третій шеренга сидінь, що повністю забирається під підлогу автомобіля – без затей геніальний хід першого покоління Zafira. Власникам моделей конкурентів случиться докладати зусиль, щоб зняти додаткові важкі сидіння, коль потрібно звільнити місце у багажнику. У Zafira быть габаритній довжині всього 4,32 метри вільно розміщуються семеро людей. Крім того, автомобіль можна використовувати як компактний фура, швидко та легко склавши сидіння та створивши вантажний майданчик довжиною 1,56 та шириною 1,15 метра – із загальною місткістю перед 1700 літрів. Сучасний Zafira також є майстром трансформації, следовать кілька секунд перетворюючись із фургона для комфортабельний вен завдяки системі сидінь. Flex7 Plus.

Стопами бестселерів Corsa і Zafira слідує ще Вотан законодавець мод, представлений широкому загалу в Женевському автосалоні 2009 року: Opel Ampera, автомобіль, який змінює уявлення насчет електромобільність. Модель 2012 року оснащена електроприводом і додатково має получи и распишись борту власне джерело електроенергії – систему Range Extender в (видах збільшення запасу ходу. Це работать Ampera так само незалежною від зарядних станцій, як і звичайний легковий автомобіль. Наступне покоління електромобіля компанія Opel представляє держи Паризькому автосалоні 2016 року. Завдяки найсучаснішим літій-іонним батареям електричний угол (непочатый) (добра ходу (згідно з NEDC) у Ampera-e тепер становить 520 кілометрів! Подле цьому електродвигун потужністю 150 кВт/204 л. забезпечує Ampera e прискорення, як у спорткара. Вже наступного року з'возникнуть наступний електромобіль від Opel. Corsa-e з 2019 року стає ще одним переконливим аргументом бери користь електромобільності.

Від Astra по Insignia: новий рівень ефективності

З новою версією Astra 2015 компанія Opel відкриває с целью себе новий рівень ефективності. Компактний автомобіль весить на 200 кг менше вслед свого попередника. Асортимент двигунів слідує таково званій концепції даунсайзингу: скорочення робочого об'єму у поєднанні з турбонаддувом – в (видах зниження витрати пального та максимальної ефективності. Вперше натурщица Astra оснащена суперекономічним трициліндровим бензиновим двигуном з безпосереднім упорскуванням палива, а також революційними світлодіодними матричними фарами. Інноваційна строй освітлення перетворює ніч на число, не допускаючи при цьому засліплення інших учасників дорожнього руху – унікальне рішення к компакт-класу! Astra вражає як покупців, где-то і критиків і визнана "Автомобілем року" в Європі у 2016 році..

З 2008 року Insignia A став першим автомобілем компанії Opel, який розпізнає дорожні знаки та пропонує інтелектуальну систему освітлення AFL+. Друге покоління флагманської моделі Opel, як і раніше натурщик Astra, послідовно йде шляхом підвищення ефективності. Insignia стає легшим, економічнішим і водночас значно просторішим. Як особливий варіант комплектації спортивна моделирующее устройство Insignia GSi, Country Tourer, Grand Sport і Sports Tourer пропонують адаптивний повний привід із системою розподілу крутного моменту (Torque Vectoring), в якому потужність від двигуна вслед за долі секунди індивідуально перерозподіляється між задніми колесами. Технологія, яка вперше пропонувалася у такій великосерійній моделі середнього класу, як Opel Insignia.

Від Mokka по Grandland X: феномен під назвою кросовер

Чарівне мимема сучасності – кросовер. Клієнти хочуть сидіти трохи вище, щоб мати кращий огляд дороги, а також повною мірою насолоджуватися далекими подорожами та пригодами. Компанія Opel завчасно вловила цю тенденцію і з 2012 пропонує унікальний автомобіль в сегменті "B" - Mokka. Компактний кросовер як опція також доступний з повним приводом і з самого початку користувався величезним успіхом. З 2017 року впредь до нього приєдналися Crossland X та Grandland X у компакт-класі. Всі моделі сімейства X оснащені сидіннями, які сертифіковані асоціацією лікарів-ортопедів AGR (Aktion Gesunder Rucken e.V). Першокласні ергономічні та комфортабельні сидіння вже ((очень) давно стали фірмовою особливістю Opel – ще 120 років тому в патентному автомобілі System Lutzmann вже були зручні шкіряні сидіння..

Opel сьогодні: Brand mission – Zero emission

Из-за 160 років бренд Opel пройшов дорога від виробника швейних машин, велосипедів та автомобілів перед високотехнологічного постачальника послуг із забезпечення мобільності возьми електротязі.

"Brand mission - zero emission" - нульові викиди - саме (на)столь(ко) компанія визначає свою місію.

Прежде 2024 всі моделі Opel будуть доступні в електрифікованих версіях, а з 2028 всі автомобілі Opel в Європі будуть повністю електричними. В даний часы компанія пропонує 9 електрифікованих моделей, включаючи LCV. 10% продажів посідає електромобілі. Opel послідовно йде шляхом електрифікації: з 2025 року Opel вироблятиме власні акумуляторні елементи нате заводі в Кайзерслаутерні. За допомогою цієї гігафабрики Opel зможе у довгостроковій перспективі оснащувати 500 000 автомобілів получай рік високопродуктивними акумуляторними елементами.

По сей день це дозволить наступним поколінням моделей, заснованим получай нових платформах Stellantis, стати лідерами ровно по часу зарядки і запасу ходу. Свою миссия у цьому зіграє менша вага автомобілів та швидка заряжение. Мета Opel - добитися того, щоб одна хвилина зарядки автомобіля дозволила йому проїхати 30 кілометрів.

І, звичайно, найголовніше: бренд Opel залишається німецьким у найтрадиційніших значеннях цього поняття – найвищій якості та найкращих інженерних рішеннях. Як сказав вождь Opel Уве Хохгешуртц: «Якщо ви хочете німецький автомобіль, ви можете отримати його тільки у Opel в Stellantis Group».

Opel в Україні: успішний первый шаг та світле майбутнє

1 січня 2019 року управління продажами та сервісним обслуговуванням бренду Opel в Україні перейшло по українського представництва Групи PSA (зараз Stellantis Україна). У зв'язку з цим получи відомий німецький бренд чекало справжнє «перезавантаження». Відповідно раньше глобального стратегічного плану «PACE!», українці отримали розширену дилерську мережу, неограниченный та сучасний модельний ряд, а також удосконалені стандарти обслуговування та сервісу.

З цього й розпочалася нова сторінка к бренду Opel в Україні. Кожен новий рік приносив нові досягнення пользу кого бренду і нові рішення для клієнтів, що дозволило наново створити довіру до Opel і любов предварительно його продукту. Даних результатів нате ринку України вдалося досягти маловыгодный лише завдяки добре сформованій модельній лінійці, а й грамотній роботі Бренду в країні, получай що вказує розвиток дилерської мережі і супутніх послуг. Opel завжди залишається з вами держи зв'язку і дає можливість ознайомитися зі списком доступних одним духом автомобілів, не відходячи від камп'ютера. А для вже існуючих власників автомобілів Бренду пропонується попередній запис получи сервіс в режимі «онлайн», що дозволяє скоротити процес узгодження дати і часу проведення Ведь в телефонному режимі. Саме все це формує довіру вплоть до Бренду і дозволяє наростити та укріпити свої позиції получи и распишись ринку.



Категория: Автоновости